Sept - Okt 2021

Blij als een kind we voor publiek kunnen spelen...

12 september 15.30 in de Zuiderkerk Amsterdam – Met celliste Pamela Smits, Beethoven de tweede cello sonate.  En nog de prachtige strijktrio op 3.

Meer info HIER.

In maart 2021 speelde ik met de sopraan Martina Prins in de Zuiderkerk tijdens de eerste vaccinatie van het huisartsenpraktijk  op de Kalkmarkt op verzoek van huisarts L. Viruly. Na maaanden thuis zitten zagen we publiek achter maskers, op afstand. Zij zaten wachtend op eventuele ( liever geen)  onheil na de vaccinatie – en wij stonden gretig om muziek te mogen delen met  liederen van Faure, Poulenc, Brahms, Alma Mahler. Een bijzonder uitwisseling van menselijke emotie en energie.

Ik ben heel blij dat ik a.s. zondag voor een – ik wens van harte – gezond publiek  kan spelen die naar de wervelende Beethoven komt luisteren, heerlijk!

En als Beethoven heeft geklonken…. Is Mozart aan de beurt. Dit is wel een hele bijzondere project, lees en kom luisteren naar Mozart – Requiem!

Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben?

Dit was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist (hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar) en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos.

PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte piano-partij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt.

De bekende vocale lijnen bleven ongewijzigd, maar de context heeft een spannende verandering ondergaan! Zo hoort u in de nieuwe zelfstandige pianopartij invloeden van Mozarts Pianoconcerten, Schumann en zelfs een vleugje Prokofjev….

PA’dam voert Mozarts Requiem uit in de intieme setting van twaalf zangers en pianiste Mirsa Adami.

Natuurlijk vertolken de PA’dam-zangers ook de solo passages. Hierdoor ontstaat een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianiste.

Luister HIER naar een voorproefje.

19 september Hoorn - 24 september Utrecht - 25 september Rotterdam - 26 september Amsterdam - 2 oktober Epe - 3 oktober Doesburg - 4 oktober Leeuwarden

Met vriendelijke groet,

Mirsa

vorige
geen!
Volgende
nog even wachten!

Contact

download

Nieuwsbrief

Dankjewel!
Oops! Er ging iets fout...